“Toineke”
Het recept van het ijs is gebasseerd op het recept van de vader van Annemie Lysens, Antoon Lysens. Ook wel bekend als ‘Toineke’, ‘Toontje’ en talloze andere bijnaampjes.
Antoon zijn patisserie bevond zich in de Hasseltsestraat in Tongeren en stond bekend voor zijn overheerlijke ijs.
Eigen recept
Annemie erfde na het overlijden van Antoon het recept van het ijs. Geïnspireerd door dit recept ontstond uit een hobby een idee om een ijsshop te openen. Op 2 juli 2013 opende dan ook ijs Lysens zijn deuren te Riemst en tot op heden kan je bij ons terecht voor overheerlijk ijs, tot zelfs 60 verschillende smaken. Tijdens de zomer van 2015 opende we een tweede vestiging in Tongeren, in de stad waar het ooit begon met “Toineke”.
Alle ijs wordt bereid op traditionele, artisanale wijze en volgens eigen recept in onze open keuken met de wereldbekende BOKU’s. Zowel ons roomijs, de sorbets als ‘t suikervrij ijs zijn allen op basis van verse producten!
Tijdens de feestdagen kan u eveneens ijstaarten en ijsgebakjes bestellen, allemaal op basis van ons eigen recept.